Путин хуйло 05/31/2024 (Fri) 22:43 Id: e685d5 No.519938 del
такому разі опозиція отримає шанс впливати на політику уряду, а в певній варіативності, навіть може бути сформована в "уряд меншості", який взагалі усуне АНК (чинну владу) від влади. Для цього варіанту важливо, щоб одна з лояльних до АНК партій не набрала 10+%.

▶️ По-третє, є невеликий шанс, що опозиція "Демократичний Альянс" взагалі переможе. Опозиція доволі стрімко набирає рейтинг і має 25-30%.

Розклад сил вже зараз демонструє що, скоріш за все, зафіксується той стан, що чинний уряд та президент ПАР втратять "абсолютну владу". Роль опозиції або збільшиться у рази (будуть у складі уряду), або взагалі відсуне АНК від влади.

➡️ Тому висновок такий — необхідно оновлювати контакти з південноафриканською опозицією, які були очевидно недопрацьовані у 2022 році, коли Джон Стінхейзен був на максимальному контакті з нами .

Що може зробити українська дипломатія?

⏩ 1. Оновити дипломатичний контакт з лідером південноафриканської опозиції Джоном Стінхейзеном (методів для цього багато).

⏩ 2. Використати медійність України та наші європейські контакти для захисту результатів виборів. Лідер опозиції Джон Стінхейзен звернувся до США та ЄС з проханням надіслати міжнародних спостерігачів на вибори через ризики фальсифікацій та втручання з боку московії: "Також врахуйте, що бізнесмен, близький до путіна, намагався провести кампанію дезінформації для АНК під час виборів 2019 року, і що найбільшим донором АНК минулого року був олігарх, який підтримує путіна", — зазначає Стінхейзен.

⏩ 3. Власне пропозиція Джону Стінхейзену щодо поширення нашою дипломатією серед європейців тези щодо "необхідності захисту та забезпечення прозорості південноафриканських виборів" може бути тією підставою, яку можна використати для "реактуалізації зв'язків" з південноафриканською опозицією. Робити це публічно/не публічно, треба зважати на інші моменти