Путин хуйло 05/31/2024 (Fri) 22:48 Id: e685d5 No.519941 del
Вибори ПАР 🇿🇦 поточні результати

➡️ Поки пораховано 10% бюлетенів (1.7 млн з 18 млн голосів), але навіть такі дані дають "аналітичну основу". Головне — знати особливості виборчої системи ПАР (територіальний принцип розподілення мандатів). Пізнанням "африканських систем" я навантажив свої крайні 3 вечора.

Напередодні я розписав 3 ймовірні варіанти залежно від результатів виборів:

▶️ Найгірший сценарій — це залишення при одноосібній чи повній владі союзників московії АНК. Цей сценарій схоже вже не має відбутись. Зараз тенденція така, що АНК не набирає 50% голосів, і є ймовірність, що опуститься, навіть менше ніж 40%. Та більш того АНК наче не набирає 50% із "потенційно лояльними партіями" (але тут поки тонко, бо "антилояльні партії" мають ризик змінювати свою "лояльність".

▶️ Позитивний сценарій. Зараз це схоже основний сценарій відповідно до поточних результатів. Рамафоса та АНК буде вимушений кооперуватись з прозахідною "опозицією", що неодмінно і допускає прозахідну опозицію до влади "decision makering" (прийняття рішень), що значно зашкодить інтересам москви.

➡️ Суть навіть не втому, що пораховано відносно невеликий %, а те як лягає розподіл мандатів парламенту на територію. У ПАР цілком можливо, що партія, яка по країні набрала 0.15% голосів, але компактно в одній провінції, може отримати місце в парламенті.

▶️ Ідеальний. Він настільки малоймовірний, що його відносно не розглядала преса. Це формування прозахідною коаліцією власного уряду та повне відсторонення АНК від влади. Зараз прозахідні опозиційні партії, які підписали відповідний коаліційний пакт, сумарно поки набирають 33-35%, а АНК 42-45%. Щоб цей варіант став реальним треба, щоб підтримка АНК за результатом склала не більше 38%, а підтримка опозиції правильно лягла на електоральний розподіл по провінціях.

➡️ Тож зараз ми між "гарним варіантом" та "ідеальним". Тому, можна спрогнозувати, що за результатами виборів зовнішня політика ПАР або частково, або повністю буде змінена.

Для Рамафоси та АНК ці вибори — провал.