Путин хуйло 07/31/2024 (Wed) 11:12 Id: ae8cd3 No.571525 del
Угорщина заблокувала спільну заяву ЄС щодо виборів у Венесуелі

Саме через угорських представників ніхто не побачив спільної заяви Європейського Союзу щодо результатів президентських виборів у Венесуелі, повідомляє POLITICO. Країни ЄС хотіли прийняти спільну заяву, у якій виражалось занепокоєння, адже представники чинної влади досі не опублікували доказів "перемоги" Мадуро, який наполягає, що він отримав більшість. Його слова оспорює представник опозиції Едмундо Гонсалес, який заявив про 70% підтримки. Через це в країні спалахнули протести.

Станом на зараз, заяву зробив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, який висловив занепокоєння ситуацією навколо виборів та наголосив на прозорості і публікації справжніх результатів виборів:

Я повторюю, що влада Венесуели повинна гарантувати прозорість і чесність виборчого процесу шляхом незалежної перевірки офіційних протоколів голосування (“actas”) на виборчих дільницях. Європейський Союз закликає CNE негайно надати доступ до протоколів голосування на всіх виборчих дільницях. Поки протоколи голосування не будуть оприлюднені та перевірені, результати виборів у тому вигляді, в якому вони вже оголошені, не можуть бути визнані.