Anonymous 12/10/2020 (Thu) 16:03:32 No.2465 del
Saját vason még nem próbáltam ki, egy ismerős streamelte nekem gőzön amikor kijött. Grafikailag egy picit elmaradott olyan tekintetben, hogy 2017-18-ban láttam már olyat, ami szebben néz ki, viszont a designba fektetett munka még így is bőven elviszi, plusz a ray tracing is kihúzza kicsit a csávából. Ránézésre olyan Blade runner/judge dredd hangulatot hoz, a városban megtalálhatod a szétgraffitizett hajléktalanoktól nyüzsgő zónától a neonfényben úszó szórakozónegyeden át az elit fényűző felhőkarcolókkal zsúfolt körzetéig. A környezet is segít előadni a történetet, olyan élőnek tűnik ahogy a lepukkant megapanelben apartmanod felé liftezve nézed a kijelzőn a csillivilli tv műsort, ami előadja hogy mennyire fasza minden ebben a városban, pacsizol a csövessel aki az ajtód előtt kéreget aztán mész a dolgodra. Szerepjátéknál egyébként se a grafika a legfontosabb, inkább hogy mennyire tudja magát beleélni a játékos, ilyen tekintetben nem mondanám, hogy akármilyen hiánytól szenvedne a játék. A dialógok szépen illeszkednek a környezetbe, a karaktereknek, akikbe belefutottunk érezhetően van személyisége, ami kifejezetten tetszett hogy a játék nem próbál letolni valamilyen morális narratívát a játékos torkán, hanem hagyja, hogy eldöntsd kikkel vagy, eddig egy karakter se volt se bajuszpödrő gonosz, se egy szent, beleértve a főhőst. A sztori is egész magával ragadó eddig, 5 óra után azt hittük hogy lassan meg is vagyunk a fő sztorivonallal, majd rá kellett ébrednünk, hogy még mindig a prológban vagyunk, ami szerintem nem rossz a mostani AAA játékok többségének a hosszát elnézve, lehet mondani, hogy lassan indult be, de eddig az az érzésem, hogy a prológ nagyobb súlyt fog adni a sztori további részének.
Arról, hogy mennyire élvezhető a játék kezelése, sajnos nem tudok nyilatkozni, gőz remote play together-rel volt szerencsém kipróbálni, ami ugye egy picit késik, ismerős szerint semmi gáz nem volt vele, de nem is nagyon mutat semmi kifejezetten újat, vagy különlegeset, lövés-fedezék-dodge-parry-bullettime, a questek megközelítése elég sokszínű, a karaktered képességei és a felszerelés függvényében. Ami nagyon tetszett, hogy a felvett skillek, fegyverek, választott class nem csak értékeket módosítottak hogy pl egy lövés vagy ütés mennyit vesz le az ellenség health bar-jából, hanem tényleg változtatott azon, hogy hogy kezeled a játékot, nincs is annál mókásabb, mikor a kiürült gauss sörétest hozzábaszod az ellenséghez, és a meglepetést kihasználva van időd másik fegyvert előhúzni. Az npc-k arra is reagálnak, hogy milyen a ruházatod, pl egy sidequestet végigvittünk nadrág nélkül, néhány NPC reakció elég szórakoztató volt. Ha kerülni akarod a lövöldözést vannak skillek amik adnak extra dialóg opciókat, ahogy a character class is, rég játszottam olyan játékkal, ami ennyi helyet hagyott a diplomáciának. Az implant rendszer is tetszetős, néha kicsit olyan volt, mintha egy deus ex folytatást játszottunk volna, csak nagyobb sandboxban, kevésbé kötötten. A hacking is jól illeszkedik az összélménybe, bár elképzelhetőnek tartom, hogy miután párszázszor megcsinálod a puzzle-t elég egyhangúvá válik, viszont is lehet, hogy csak a character buildünk miatt volt ilyen.
A zene, hangdesign nagyon príma, pár tracket szerintem játékon kívül is elhallgatnék.
Ha játékokról van szó, én vagyok az egyik legnagyobb rinyagép ezen a táblán, de eddig azt mondanám, érdemes kipróbálni, ha az ára nem tetszik egy kalózkodást mindenképp megér. Új gépet nem építenék csak azért, hogy ezzel játsszak, de ha a mostani configon elmegy mindenképp pörgetem majd, ha nem, legfeljebb megvárom ameddig mindenképp upgrade-elnem kell, és majd akkor. Talán addigra kedvezményes áron is elérhető lesz.

tl;dr Egész jónak tűnik.